Volledig scherm
De restanten van de brand. © De Gelderlander

Autobrand in Ede vermoedelijk aangestoken

EDE - Een geparkeerde auto op de Bronbeek in de Edese wijk Veldhuizen B is in de nacht van woensdag op donderdag in vlammen opgegaan. De politie gaat uit van brandstichting.

De brand werd rond 3.00 uur ontdekt door een buurtbewoner die een vreemd geluid hoorde. Die alarmeerde de brandweer.

Brandweerlieden hadden de brand snel onder controle. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de brand en gaat uit van brandstichting. De auto is afgesleept.

In de wijk Veldhuizen gingen in mei en juni in een maand tijd vijftien auto's in vlammen op. Die waren overigens in een ander deel van de wijk dan deze brand.

Of er een verband is, is nog onbekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei