Volledig scherm
Vilente in Ede (archiefplaat). © Tamara Reijers

Baan in één dag voor verplegers en verzorgenden

EDE/WAGENINGEN - Verpleegkundigen en verzorgenden die geen zin hebben in een sollicitatieproces hebben bij zorginstelling Vilente de kans om in één dag een baan te krijgen. De ouderenzorg-organisatie zoekt naar nieuwe medewerkers voor alle negen locaties in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum.

Alle negen locaties hebben in elk geval één vacature openstaan. ,,Deze dag biedt geïnteresseerden meer dan bij een standaard sollicitatiegesprek de kans om te ervaren of het werken op één van onze locaties wat voor ze is”, legt woordvoerder Pauline Tirion uit. ,,En andersom kunnen wij een beter beeld krijgen van of de deelnemers bij onze organisatie passen.”

Op 14 november worden deelnemers ’s ochtends verwacht op de locatie in Doorwerth. Daar kunnen ze kennismaken met elkaar en met de organisatie. 

’s Middags gaat iedere deelnemer naar de locatie die zijn of haar voorkeur heeft en wordt daar gekoppeld aan een zorgmedewerker om te ervaren hoe het werken op de locatie is. Aan het einde van de dag wordt besproken of de twee partijen met elkaar verder willen en daarna weten de deelnemers direct of zij aangenomen zijn.

Personeelstekort terugdringen

Het evenement is volgens Tirion bedoeld om de personeelstekorten terug te dringen, maar ook om gewoon een leuke dag te hebben met elkaar. ,,We organiseren ‘Baan in één dag’, zodat geïnteresseerden op deze dag een gevoel krijgen bij waar wij als Vilente voor staan.”

Quote

In de hele zorgbran­che is er een groot verloop van medewer­kers

Pauline Tirion

Degenen die aangenomen zijn, worden verwelkomd door een organisatiebuddy, waarvan Vilente er sinds september twee in huis heeft. 

,,In de hele zorgbranche is er een groot verloop van medewerkers. Vilente zet daarom organisatiebuddy’s in om nieuwe collega’s een goede start te geven, te zorgen dat zij zich welkom voelen en goed geïnformeerd zijn over de werkwijze van de organisatie.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei