Volledig scherm
© Thinkstock

Bankjes en geparkeerde auto's geraakt bij dollemansrit door Ede

EDE - Bij een dollemansrit door de Bloemenbuurt in Ede heeft een automobilist donderdagavond meerdere geparkeerde auto's en straatmeubilair geraakt. Dat schrijft de politie op Facebook. De bestuurder van de rode Seat Ibiza heeft daarbij flink wat schade veroorzaakt.

De politie wilde rond 23:30 uur de bestuurder controleren op het Rozenplein. Hij was daar echter niet van gediend en ging er met hoge snelheid en piepende banden vandoor.

Zwaailicht en sirene
Volgens de politie haalde de man daarbij snelheden van 120 kilometer per uur. Ook reed hij over de stoep en hield geen rekening met voetgangers of fietsers. De bestuurder deed zijn verlichting uit, raakte bankjes en geparkeerde auto's. De politie besloot daarop sirene en zwaailicht aan te zetten om mensen te waarschuwen voor de gevaarlijke rit van de wegpiraat.

Gevlucht
De auto werd uiteindelijk aangetroffen op de Prins Bernhardlaan. De bestuurder is uit de auto gevlucht en niet meer gevonden.

In beslag
De politie heeft de auto is in beslag genomen. Volgens de politie is het niet de eerste keer dat met deze auto 'als een idioot' door de wijk wordt gereden. Wie schade heeft door de dollemansrit kan zich bij de politie melden.

De Vallei