Volledig scherm
© robin utrecht

Basisschool Vuurvogel Ede wordt aardgasvrij

EDE - Basisschool De Vuurvogel aan de Nachtegaallaan in Ede gaat van het aardgas af. De school is een van de elf scholen die door de minister aan is gewezen. 

Minister Ollongren van Binnenlandse zaken heeft vandaag elf basisscholen gepresenteerd die aardgasvrij worden. De Vuurvogel in Ede is een van de basisscholen die gebruik kunnen maken van de subsidie. Het gaat om een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro van het ministerie voor de elf scholen.

De school gaat de kinderen actief betrekken bij de verduurzaming van de school. Schoolleider Maartje ter Beek: ,,We laten kinderen zelf ervaren wat duurzaamheid betekent. We doen al veel in school aan zorg voor elkaar, de natuur en duurzaamheid speelt daarin een belangrijk rol. Deze subsidie geeft weer een mooie extra kans.’’

Eerste school in Ede

In totaal hebben 92 basisscholen uit 72 gemeenten zich aangemeld. Ter Beek: ,,Het is fantastisch dat we deze subsidie krijgen. We zien het ook als een waardering voor het harde werken en het mooie onderwijs dat wij samen met ouders en alle andere partners realiseren voor onze kinderen. We zijn de eerste school in Ede die van het aardgas afgaat. Andere scholen kunnen straks profiteren van de ervaringen die wij hebben opgedaan.”

De school zit in een monument uit 1951. Bij de proef wordt het binnenklimaat verbeterd en de ventilatie aangepakt. Hierdoor kan de temperatuur in de zomer en in de winter beter geregeld worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei