Bedrijven vervuilen en de overheid (dus u ook) betaalt: knellende wetgeving, slappe knieën en slimmere bedrijven

Longread & videoVergeet het principe ‘de vervuiler betaalt’, dat de overheid zo bepleit. Althans waar het gaat om bedrijven. Vervuilers en eigenaren van vieze grond zouden 75 procent van de opruimkosten moeten betalen, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. 

13 reacties

 • Johann Janssen

  8 maanden geleden
  er komen verkiezingen toch! Nou de VVD predenteert weer te gaan regeren. echter na het laten verzuipen van de horeca en andere sectoren zou er wel eens aan hun ambitie een einde gaat komen. wie stemt er nou op een partij die willens en wetens je zaak om zeep helpt.
 • Johan Derksen

  8 maanden geleden
  Waar is de regel die ze in Den Haag uitschreeuwen : de vervuiler betaald ???? Het zal wel alleen gelden voor inwoners van Nederland , bedrijven schijnen hier een vrij status te hebben. Vervuiling, belastingen, bouwvergunningen enz enz
 • Ewoud van de Wetering

  8 maanden geleden
  Leren we hier iets van, houdt het op? Nee, het houdt niet op. Onlangs schreef deze krant dat er ruim 70.000 voetbalvelden met zonnepanelen gepland staan. Na twintig jaar regen over deze installaties zijn al deze locaties vervuild met zware metalen. Maar nu is het big business met veel subsidie. En wie betaald straks? De burger.
 • Mattie Veld

  8 maanden geleden
  Er zal vast wel een kern van waarheid in dit artikel zitten, maar ik lees nogal vaak: lastig te achterhalen, vaag, vermoeden, lijkt en nog een aantal van die kreten. Moeten juist journalisten niet zorgvuldig te werk gaan en geen vermoedens op papier zetten? Verder vind ik dat wij als bevolking samen verantwoordelijk zijn, we willen toch zo graag in weelde en luxe leven...
 • Carel van ‘t Zand

  8 maanden geleden
  Dit is toch allemaal niks nieuws... Het komt omdat we vertegenwoordigt worden door beroepspolitici. En die zijn enkel uit op macht. Hoe verkrijg je macht? Simpel: door gewoon een oogje hier en daar dicht te knijpen, elkaar cadeautjes toe te schuiven in de vorm van slappe wetgeving en wie weet wat nog meer... Beroepspolitici krijgen royaal salaris gestort er is wachtgeld... of ze nu hard werken of niet. En de burger? Die blijft toch wel braaf op dezelfden stemmen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei