Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eigen foto

Bekrasser van auto's rijdt tijdens vlucht bijna twee wijkbewoners omver in Ede

EDE - Een man die ervan verdacht wordt verschillende auto's te hebben bekrast in Ede, is maandagavond aangehouden. De verdachte wilde met hoge snelheid vluchten uit de Rubensstraat in die plaats. Daarbij reed hij op een haar na twee voetgangers aan. Die konden net op tijd wegspringen om het vege lijf te redden, laat de politie weten. 

De verdachte stapte uit zijn auto waarna een conflict met een van de voetgangers in een handgemeen dreigde over te gaan. Omstanders haalden de twee mannen uit elkaar waarna de verdachte zijn woning in vluchtte. 

Huis omsingeld 

Met informatie van getuigen kon de politie het adres van de verdachte achterhalen. Zij omsingelden zijn huis en forceerden de deur van de woning. De man werd aangehouden en naar het cellencomplex van de politie vervoerd. Hem wordt waarschijnlijk poging tot doodslag ten laste gelegd. 

Het rijbewijs van de Edenaar is ingevorderd. Uit onderzoek moet blijken of de man ook betrokken is geweest bij eerdere bekrassingen van auto's in Ede. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei