Volledig scherm
© Herman Stöver

Bennekom loopt weer uit voor Dickens Fair

BENNEKOM - Wie dit weekeinde Bennekom zegt, zegt Charles Dickens. Het dorp heeft zijn traditionele Dickens Fair. De Dorpsstraat in het centrum van Bennekom is vrijdag en zaterdag (tot 17.00 uur) omgetoverd in Dickenssferen. 

Volledig scherm
t.b.v. de Gelderlander DGFOTO / de ValleiBennekom 14/12/2018 Dickens Fair opdrachtnr. 197643 foto: Herman Stöver t.b.v. de Gelderlander DGFOTO de Vallei © Herman Stöver

Traditiegetrouw trekt het festijn horden Dickensliefhebbers naar het dorpshart van Bennekom. Velen van hen hebben zich gehuld in ouderwets Dickenskledij. Onder hen ook een groot aantal uitbaters van de meer dan tachtig kramen met snuisterijen, kerstartikelen en allerhande versnaperingen.

Om de sfeer te verhogen zingen en dansen meer dan dertig groepen op verschillende plekken in het dorp. Zaterdag begint het programma om 10.00 uur met Zimpelsat dat speelt bij de eigen kraam. Dat doet de groep overigens bijna de hele dag (tot 16.15 uur). Twee verschillende popkoren sluiten het programma tussen 15.30 en 17.15 uur af. Zing's zingt in de Oude Kerk, Popkoor Oosterbeek doet dat in de tent bij de Plus supermarkt.

Volledig scherm
© Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei