Landbouwkundig onderzoeker Jelmer Buijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Landbouwkundig onderzoeker Jelmer Buijs. © Herman Stöver

Bennekommer stuurt ‘vieze’ zwabber terug naar Lidl; ‘Je smeert je hele huis vol PFAS’

BENNEKOM - We zwabberen ons huis ongemerkt vol met PFAS. En dat is gevaarlijk en ‘treurig’, volgens landbouwkundig onderzoeker Jelmer Buijs.

9 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Louter Je moet ook zorgen dat mensen niet meer het smeriger alternatief willen door ze te waarschuwen. Dan helpt het om met je gezicht in de krant te komen. En een artikel sluit verder onderzoek niet uit.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Wil je opvallen , en op de voorpagina van de krant komen...? moet je met dit soort wereld verbeteraars verhalen aan komen...! wil je werkelijk wat nuttigs doen...? ga dan onderzoeken hoe we dweilen e.d kunnen maken die helemaal milieuvriendelijk zijn , en eventueel na gebruik kunnen bakken en op eten...! dan doe je pas wat nuttigs voor deze wereld...!
 • Gert Vermeulen

  1 jaar geleden
  Zullen we Jelmer Buijs maar even laten zwabberen. Het zou de heer Buijs sieren als "zwabberaar " even aangeeft welke alternatieve producten bruikbaar zijn. Dit lijkt mij meer op een aanval op de Lidl omdat meneer niet zijn voldoening kan halen. Bij alle grote winkelketens zijn zijn deze producten ook te verkrijgen en tot volle tevredenheid.
 • A I Anders

  1 jaar geleden
  Dan zal zijn huis wel een zwabber nodig gehad hebben. Wat is erger een vieze zwabber of vieze vloeren?
 • Bernard Borgstein

  1 jaar geleden
  Het zal wel meevallen want dezelfde nanodeeltjes worden op grote schaal toegepast in de mondkapjes....

In samenwerking met indebuurt Ede