Volledig scherm
Foto ANP

Beroepsverbod geëist na seksuele relatie met cliënte

ARNHEM / EDE - Tegen een 52-jarige maatschappelijk werker uit Ede is vrijdag een werkstraf en een beroepsverbod geëist voor het hebben van een seksuele relatie met een cliënte. De vrouw kwam in 2010 naar hem toe met een hulpvraag.

Ze ging in therapie bij hem en op een gegeven moment ging het zo slecht met haar dat zij bij hem en zijn gezin in huis kwam wonen.

Seksueel contact
Daar ontstond het seksuele contact. De man gaf vrijdag toe een seksuele relatie met de vrouw te hebben gehad, maar volgens hem was zij niet meer bij hem in behandeling en waren de verhoudingen gelijkwaardig. De vrouw ziet dat anders. Ze betaalde de man weliswaar niet meer, maar er waren nog wel therapeutische gesprekken. Ze vertelde op de rechtbank hoe zij hem als haar reddende engel zag en afhankelijk van hem werd.

Misbruik
De officier van justitie vindt dat er sprake is van misbruik in een behandelrelatie. Ze eiste een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 199 dagen. Verder vindt ze dat hij niet meer als hulpverlener mag werken.

De uitspraak is op op vrijdag 9 december.

De Vallei