Volledig scherm
Vervallen recreatiepark Good Stay in Uddel aan de Staverhul. © Kevin Hagens

Besluit over fonds voor opkopen Gelderse pauperparken valt na de zomer

EDE -  Pas na de zomer valt een definitief besluit over de oprichting van de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken (OVV). Het Edese college stemde er deze week wel mee in, de raad moet dat nog doen. 

Samen met elf Veluwse gemeenten wil de provincie Gelderland de OVV oprichten

Deze nieuwe organisatie krijgt de beschikking over een budget van 4 miljoen euro waarmee zij de bezem door de Veluwse recreatiesector moet halen. Ede is de grootste en meest zuidelijke gemeente van de elf. 

Met uitzondering van de PVV en de Partij voor de Dieren, stemden alle fracties in de Provinciale Staten van Gelderland afgelopen maart in met de oprichting van de OVV. De bal ligt nu bij de gemeenteraden van de elf deelnemende gemeenten. Die moeten alle afzonderlijk hun fiat geven.

Vertraging

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de oprichting van de OVV voor de zomer rond zou komen. Maar dat is dus niet gelukt. 

,,Door de gemeenteraadsverkiezingen heeft de besluitvorming hier en daar vertraging opgelopen’’, zegt Rob van den Hazel, programmamanager Vitale Vakantieparken. ,,We gaan er van uit dat we in het najaar de organisatie verder kunnen vormgeven en dan vervolgens daadwerkelijk kunnen starten.’’

De oprichting van de OVV is pas vorige maand behandeld tijdens de Politieke Markt Apeldoorn. Besluitvorming kan daardoor pas plaatsvinden na het zomerreces. Net als in de meeste andere gemeenten uitten diverse fracties kritiek op het plan. De verwachting is echter dat de meerderheid akkoord gaat met de oprichting van de OVV. 

De nieuwe organisatie krijgt onder meer de bevoegdheid om vervallen vakantieparken op te kopen. Wat er daarna met het terrein gebeurt, verschilt per geval. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei