Volledig scherm
Voormalig interimdirecteur Johan van Kouterik van Permar. © Tamara Reijers

Bestuur Permar stuurt directeur Van Kouterik weg

EDE - Het contract van Johan van Kouterik als directeur van Permar in Ede is eind augustus ontbonden. Volgens het dagelijks bestuur van de sociale werkvoorziening is het vertrouwen 'dusdanig beschadigd dat er geen grond meer is voor verdere samenwerking'.

Dat blijkt uit een informatiebrief die vrijdag naar de gemeenteraden van de deelnemende Permar-gemeenten is gestuurd.

Tegenvaller
Van Kouterik trad in 2012 aan bij Permar maar raakte in 2014 in opspraak omdat hij een tegenvaller van 4 ton niet meldde bij het bestuur. De inwoner van Achterberg zit al maanden ziek thuis. Het bestuur heeft inmiddels Bor Veen als nieuwe directeur aangesteld.

Fiancieel slecht
De gemeenteraden laten momenteel de gang van zaken bij de regionale sociale werkvoorziening op een rij zetten door bureau Berenschot. Financieel gaat het ronduit slecht; dit jaar wordt een tekort verwacht van 1 miljoen euro. Voor 2016 komt daar een reeks nieuwe tegenvallers bij, die deels gevolg zijn van het rijksbeleid.

In de brief aan de raden wordt gesproken over een tegenvaller van 1,3 miljoen euro.

  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei