Volledig scherm
Bij een snelheidscontrole op de Westzoom in Lunteren reed een voertuig 92 kilometer per uur. © Politie

Bestuurder rijdt bijna twee keer zo hard als toegestaan in Lunteren

LUNTEREN - Bij een snelheidscontrole op de Westzoom in Lunteren heeft de wijkagent van het dorp dinsdagochtend zeven hardrijders betrapt. De hoogst gemeten snelheid op de rondweg bedroeg 92 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

De wijkagent controleerde op de Westzoom omdat de afgelopen maand minimaal drie keer een aanrijding met aanzienlijke schade is geweest, laat hij op Instagram weten. De wijkagent herinnert bestuurders eraan dat veel kinderen die op weg zijn naar school de Westzoom oversteken.

De Westzoom is onlangs opnieuw ingericht. Het slechte wegdek en hobbelstenen zijn vervangen voor een nieuwe asfaltlaag en een gladde rand in de berm.

Volledig scherm
De Westzoom in Lunteren. © Politie

42 km/u te hard op de Westzoom in Lunteren

Nadat er afgelopen maand op de Westzoom in Lunteren minimaal 3 keer een aanrijding is geweest met aanzienlijke schade werd het tijd voor een snelheidscontrole.

Vanochtend samen met @wijkagent_lunteren en @wijkagent_ederveen_deklomp een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tijdens deze controle is 7 keer proces verbaal uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Buiten het feit dat er ongelukken gebeuren wil ik de bestuurders erop attenderen dat er ook veel schoolgaande kinderen oversteken.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei