Volledig scherm
© DG

Betaster slaat opnieuw toe in Lunteren

LUNTEREN - Meerdere vrouwen zijn het afgelopen half jaar slachtoffer geworden van aanrandingen in het buitengebied tussen Lunteren en Barneveld. Onder meer aan de Barneveldseweg en Nederwoudseweg in Lunteren en Renswoudestraatweg in Barneveld werden vrouwen betast door een jongeman.

De aangerande vrouwen melden dat hun belager tussen de 15 en 25 jaar oud is, met een kort, opgeschoren kapsel en dat hij zich verplaatst op een fiets. De aanrandingen vonden onder meer plaats in de maanden januari, mei en juni.

De politie denkt dat nog niet alle slachtoffers zich hebben gemeld en vraagt hen dat alsnog te doen. Ook mensen die iets verdachts zien of meer informatie hebben, wordt gevraagd zich te melden.

Vier meldingen
Het is de tweede keer binnen een jaar tijd dat een reeks aanrandingen wordt gemeld in hetzelfde gebied: ook vorig jaar was daar een aanrander actief. Destijds werd gesproken over een jongeman van tussen de 13 en 18 jaar oud. In de maanden juni, juli, augustus én september kwamen zeker vier meldingen binnen van meisjes en vrouwen die onzedelijk betast werden.

De politie neemt die eerdere aanrandingen mee in het onderzoek, maar kan nog niet zeggen of dezelfde dader daarvoor verantwoordelijk is.

De Vallei