De Valleilijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De Valleilijn. © Herman Stover

Bewoners Ede-centrum blij met niet doorgaan kwartiersdienst

EDE - Het voorstel van Gedeputeerde Staten om geen kwartiersdienst in te voeren op de Valleilijn tussen de stations Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen is goed gevallen bij omwonenden van de spoorlijn in Ede-Centrum.

 ,,Natuurlijk zijn we hier heel blij mee’’, zegt Nando Eskes. ,,Zowel als omwonende - wat ik privé ben - als eigenaar van de Edesche Concertzaal is dit een goede zaak.’’ Maar Eskes zou nog wel een stap verder willen gaan. ,,Ik zou graag zien dat nu een vervolgstap wordt genomen. Er moet een onderzoek komen naar vervanging van deze verbinding, die dwars door Ede heen loopt, door een ander toekomstgericht, duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld op een heel ander traject, langs de huidige snelwegen en buitengrenzen van de gemeente Ede. Ik heb dat al eens eerder geopperd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei