In 2016 voerden betogers in Ede nog grootschalig actie tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Vijf jaar later lijkt er dan toch een opvanglocatie te komen binnen de gemeentegrenzen. En wel in het nietige buurtschap Deelen, tussen Ede en Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2016 voerden betogers in Ede nog grootschalig actie tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Vijf jaar later lijkt er dan toch een opvanglocatie te komen binnen de gemeentegrenzen. En wel in het nietige buurtschap Deelen, tussen Ede en Arnhem. © anp

Bewoners uit Deelen woedend om mogelijke komst azc: ‘Een onzalig idee, we voorzien grote problemen’

EDE/DEELEN - Op het voormalige terrein van zorggroep Hoenderloo komt naar alle waarschijnlijkheid huisvesting voor 400 arbeidsmigranten en 200 asielzoekers. Tot grote frustratie van de 25 inwoners van Deelen. ,,Waarschijnlijk trekken wij, als kleine gemeenschap, straks aan het kortste eind”, zegt een wijkbewoner.

19 reacties

 • BJR Freriks

  2 jaar geleden
  De verkiezingsuitslag van 2021 is duidelijk. Dit is wat de meerderheid van Nederland wil. En anders heeft u op het verkeerde paard gewed en alle waarschuwingen in de wind geslagen. Ik kan er geen traan om laten. Het volk krijgt wat het volk verdient.
 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Degenen in de gemeente Ede achter dit ondemocratische plan zitten hebben natuurlijk helemaal niets gevraagd aan de inwoners van Deelen en anders kunnen zij net zo goed al die 600 arbeidsmigranten en asielzoekers bij hen in hun achtertuin opvangen! In een dergelijk klein gehucht is totaal niets te beleven voor een dergelijke groep mensen en als er problemen van komen dan moet de gemeente Ede dat maar oplossen maar zeker niet die 25 inwoners!
 • Jack van Dijk

  2 jaar geleden
  @Patrick wijgman in Nederland wordt het merendeel van de asielzoekers juist opgevangen buiten de grote steden en buiten de randstad. Ter vergelijking Rotterdam heeft 1 AZC met plek voor 600 mensen, Wageningen heeft 2 AZC's waarvan er eentje al plek heeft voor 400 mensen. Deelen moet je niet op zadelen met 400 arbeidsmigranten en 200 asielzoekers. Niet voor de bewoners van Deelen, niet voor de natuur en ook niet voor de asielzoekers en arbeidsmigranten zelf die in Deelen geen enkel vertier vinden
 • Marieke Hendriks

  2 jaar geleden
  Gelijk heb je Henry! Waar blijft de stem van de Nederlanders?! En ondertussen verdwijnt een held: Zwarte Piet en moeten we onze gewoonten gaan aanpassen. Omgekeerde wereld!
 • Herman Spinhof

  2 jaar geleden
  Op de foto staan voornamelijk demonstranten die er hun professie van hebben gemaakt om tegen asielzoekerscentra te protesteren. Je ziet deze lui overal opduiken bij protesten tegen asielzoekers. Niks geen bewoners van Deelen

In samenwerking met indebuurt Ede