De aanleg van de transportleiding voor de biomassacentrale aan de Dwarsweg in 2013.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van de transportleiding voor de biomassacentrale aan de Dwarsweg in 2013. © Herman Stöver

Biomassacentrales Ede stoten fors meer fijnstof uit dan toegestaan

EDE - Twee van de drie biomassacentrales in Ede stoten, volgens milieudeskundigen, fors meer fijnstof uit dan wettelijk is toegestaan. Dit blijkt uit de laatste metingen uit november 2019 bij de centrale aan de Geerweg en uit 2017 bij de Dwarsweg. 

13 reacties

 • Gelderse Gravin

  3 jaar geleden
  Alles wat volgens de gemeente Ede wel meevalt, is tot op heden erg vies tegengevallen . Zo laconiek met de gezondheid van de inwoners van Ede om te springen vind ik niet alleen eng, het vertrouwen is hiermee compleet weg. Het zegt alles over de bestuurders van "de stad" !
 • Kees000

  3 jaar geleden
  ach wees blij dat de aarde op warmt hebben we niet meer van de koude winters en wel heerlijk warme zomers. Ik kan niet wachten op de zomer.
 • Theo42

  3 jaar geleden
  In 2021 2e kamer verkiezingen. Maar alle regeringspartijen en de linkse stromingen zitten allemaal op de Bio-toer. Parijs en Madrid zijn ondertekend en Rutte wil zelfs voorop lopen. Dus de verkiezingen zullen voor dikkiedik en mij, zwaar gaan tegenvallen. Het gevolg is wel dat wij economisch kapot gaan. Maar na iedere “oorlog” treed gelukkig herstel op. Ik hoop dat jij dat nog mag meemaken.
 • Geen

  3 jaar geleden
  Nee joh het is heel goed voor het milieu. Ik hoor die milieu mensen het nog zeggen Hahaha. en nu ze er staan oh het is niet toch niet zo goed als ze dachten. Mar wel ff veel geldt uitgeven
 • Stefan

  3 jaar geleden
  Het is een milieu-activist, namelijk Johan Vollenbroek, die dit aankaart. Dus gelukkig geldt dat niet voor iedereen.

In samenwerking met indebuurt Ede