Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bizarre achtervolging in Ede: politie pakt chauffeur op die al rijdend lachgas gebruikt

EDE - Met lachgas op door Ede rijden, achtervolgd worden door de politie en die achtervolging ook nog eens al rijdend filmen. De politie kon er niet om lachen en sloeg de 23-jarige man in de boeien.

Het bizarre voorval deed zich afgelopen donderdag voor, vandaag bracht de politie het nieuws naar buiten. De 23-jarige man die al rijdend lachgas gebruikte, negeerde het stopteken en gebruikte al rijdend nog twee ballonnen. Na een minutenlange achtervolging door Ede werd hij aangehouden. In zijn auto lagen 22 gebruikte ballonnen.

Over de stoep via de fietsenstalling

De chauffeur had bijna een aanrijding veroorzaakt. Agenten gingen direct op de melding af en zagen even later de man rijden. Zij gaven hem een stopteken maar de man vond het niet nodig om te stoppen. Vanaf de Oude-Bennekomseweg reed de man door naar het Zuidplein over de stoep via de fietsenstalling naar de Doctor Hartogsweg. Ondertussen hield hij ook nog zijn telefoon vast om de achtervolging te filmen.

Een nieuw shot lachgas

Op de Doctor Hartogsweg stopte de man. ‘Blijkbaar had hij weer een nieuw shot lachgas nodig', aldus de politie. Want terwijl agenten in de politieauto naast zijn auto stonden, inhaleerde hij twee nieuwe ballonnen, om vervolgens weer op te trekken. Vlak daarna werd hem de weg geblokkeerd door andere agenten die ook op de melding waren afgekomen.

Ook die blokkade hield de man niet tegen: hij stuurde zijn auto om de politieauto heen en om vervolgens via de stoep, over verschillende fietspaden en met gedoofde lichten aan de politie te ontsnappen. Uiteindelijk stopte de man op het Kanonnenpad.

Aangehouden met ballon tussen de lippen

Agenten tikten de ruit in om de deur te openen, aangezien de bestuurder, met weer een ballon tussen de lippen, niet reageerde. De man werd aangehouden in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag en de gevaarlijke situaties die hij veroorzaakte.

De politie adviseert daarom altijd om niet deel te nemen aan het verkeer als je lachgas hebt gebruikt. Als het, net als in dit geval, levensgevaarlijk rijgedrag oplevert, grijpt de politie altijd in.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei