Volledig scherm
Aan de Twijnstraat in Ede verwondden de twee indringers drie bewoners bij een gevecht dat ontstond tijdens de overval. © AS Media

Blikken met geld buitgemaakt bij overval op huis Edese kroegbaas

EDE - Bij de overval op de woning van cafébaas Cor Romeijn, woensdagavond in Oud Ede-Zuid, zijn volgens de politie 2 blikken met daarin een klein geldbedrag buitgemaakt. Bij de overval raakten de 48-jarige vrouw van de kroegbaas en hun 2 zonen – 17 en 21 jaar oud – gewond.

De Edenaar was zelf niet thuis op het moment van de overval, rond 18.40 uur. Zijn vrouw en zonen raakten met de 2 jonge overvallers in gevecht. De vrouw raakte daarbij dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest. Beide zonen werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Mogelijk zijn ook de overvallers gewond geraakt.

Café 545 ​
Cor Romeijn is uitbater van Rock/Blues Café 545 aan de Parkweg, even verderop in Ede-Zuid. Hij laat desgevraagd weten geen reden te kunnen bedenken waarom zijn huis werd uitgekozen. Verder lijkt het het niet verstandig in de media nader te gaan op de zaak.

Inbreker
Het gezin kreeg eerder te maken met geweld. Zijn toen 20-jarige dochter werd 4 jaar geleden mishandeld toen ze kennelijk een inbreker had betrapt bij de woning van een familielid, verderop in de straat.

Jack Daniels
Volgens de politie hebben de overvallers 2 blikken meegenomen met daarin een 'gering geldbedrag'. Het ging om een blik van het merk Brabantia en een blik van het whiskeymerk Jack Daniels.

Scooter
De daders worden geschat tussen de 15 en de 18 jaar oud. Na de overval renden ze richting de Zijdelaan en sloegen rechtsaf naar de Blokkenweg. In de loop van de avond werd op de Horalaan een zwarte scooter gevonden die mogelijk door de overvallers is gebruikt. De Vespa Piaggio was eerder deze maand gestolen vanaf de Klaphekweg in Ede.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei