Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Blinden worstelen met coronaregels in supermarkt: ‘Ben mijn vrijheid kwijt’

AMERONGEN/ EDE - Blinden in de regio worstelen met de maatregelen die supermarkten moeten nemen om het coronavirus te bestrijden. Hulp van personeel is niet meer zomaar mogelijk. ,,Ik voel me enorm belemmerd.’’

4 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  11 maanden geleden
  De blindengeleidehonden zijn goed getraind... echter de 1,5 meter regel was niet te voorzien.Je kunt een hond dit leren maar straks is dat niet meer nodig.
 • Daniel

  11 maanden geleden
  Bij contactloos pinnen raak je (als het goed is) niets aan. En handschoentjes bieden slechts schijnveiligheid, tenzij je ze continu vervangt. Klanten wordt volgens mij zo goed als (momenteel) mogelijk beschermd door de supermarkten!
 • Titus

  11 maanden geleden
  Dit is een dilemma voor het winkelpersoneel, ze willen helpen, maar door alle regels kan dat niet. Ook heeft elk filiaal ander beleid, klanten moeten kar ontsmetten, een blinde kan dat niet zien, dus.hoezo!  Corona is ernstig, maar zijn  alle maatregels die moeten wel even zinvol?  Klanten moeten steeds vaker met pin betalen overal, maar apparaat wordt door iedereen aangeraakt , en is altijd al bron van overdragen ziektes! Draag als kassamedewerker handschoentjes en je kunt wél cash aanpakken!   Is zó makkelijk én doeltreffend als bescherming!  Klant is nooit beschermd!   
 • Libelle

  11 maanden geleden
  Waarom ook niet een extra uurtje voor deze mensen, of iemand die ze begeleid. Moet toch een oplossing voor te vinden zijn, zoveel komen er per dag ook weer niet, neem ik aan.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

De Vallei