Volledig scherm
Niels Kempers, Bas Aartsen en Marcel Aartsen (v.l.n.r.) © William Hoogteyling

Blootvoetwaterskiërs zorgen voor spektakel op Eiland van Maurik

MAURIK/OTTERLO - Het water bij het Eiland van Maurik was afgelopen weekeinde het domein van het spectaculaire blootvoetwaterskiën. Marcel Aartsen uit Otterlo, die ooit zelf de wereld rond reisde voor deze sport, is de spin in het web bij de Orange Cup.

Aartsen reisde in zijn jeugd de wereld over om aan wedstrijden deel te nemen. Hij maakte jarenlang deel uit van het Nederlands team en nam het dus op tegen de wereldtop, maar twee ernstige blessures gooiden roet in het eten: op zijn zeventiende brak hij zijn bovenbeen, twee jaar later scheurde hij zijn kniebanden. Het betekende het einde van een veelbelovende carrière.

Trainer
Na enkele omzwervingen door het buitenland keerde hij enkele jaren als trainer terug bij Waterskivereniging Maurik. Daar begeleidt hij onder andere zijn zoon Bas (13) en Niels Kempers (15) uit Eck en Wiel. „Ze hebben het talent om de top te kunnen halen”, vertelt hij. „Als ze zo hard blijven werken, dan zit het er in.”

Finse neef
Zijn Finse neef Evert Aartsen jr., een zoon van Marcel’s broer, is al een gevierd wereldtopper. Hij werd al eens Europees kampioen. Aartsen jr. won bij de Orange Cup alle onderdelen waaraan hij meedeed.

Lees het complete verhaal in De Gelderlander van woensdag 6 september, edities Rivierenland en Vallei, of bekijk de e-paper.

De Vallei