Boeren op het Malieveld in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren op het Malieveld in Den Haag. © ANP

Boeren gaan weer los: ‘We gaan een stevige tik uitdelen, en dit is nog maar het begin’

SINT HUBERT/ EDE - Terug van weggeweest: boerenprotesten. Volgende week woensdag zal het land weer vergeven zijn van de trekkers die op de openbare weg rijden om te protesteren tegen de stikstofplannen. ,,We gaan een stevige tik uitdelen, en dit is nog maar het begin”, waarschuwt boerenactievoorman Mark van den Oever.

34 reacties

 • Jan Willems

  2 jaar geleden
  Het probleem zijn niet de ECHTE boeren, maar die verschrikkelijke vee-fabrikanten. Die zoönose-fabrieken hebben hebben al 100-en doden en 1000-en levenslange invaliden tot gevolg gehad. 10-tallen kilometers in de omtrek zijn vergiftigd door stank, herrie en uitstoot. Nabij Deurne moesten velen bij mooi weer binnen blijven, door de uitstoot van de vervuiling door de vee-fabrieken. ''Wat zegt u?'' ''Mauwen?'' ''Oh.. U heeft zeker (nog) geen zoönose?''
 • Willem Zuidersteen

  2 jaar geleden
  Oprechte vraag aan FDF; als de hele sector de veranderingen niet kan bekostigen, waarom gooien ze de prijzen dan niet gezamenlijk flink omhoog? Er wordt echt niet direct massaal uit het buitenland ingekocht, die capaciteit (met behoud van kwaliteit) is daar ook niet. Ik betaal 1 euro voor mijn product omdat het voor 1 euro in de winkel ligt, als het 3 euro hoort te kosten dan betaal ik dat, zo simpel is het. Oprechte vraag, ik hoop een antwoord te krijgen.
 • PGH litjens

  2 jaar geleden
  Het is een teken van politieke zwakte dat het niet lukt om het beleid voor de komende 5-10 jaar uit te stippelen voor de agrarische sector met in achtneming van een goede boterham voor de hardwerkende boeren en door met rekening te houden met milieuontwikkelingen. Een boerderij wordt ook gepland om het 40 jaar en langer vol te houden.
 • A Geurts

  2 jaar geleden
  Voor alle reaguurders, niks mis mee dat boeren moeten verduurzamen, wat dat dan ook mag betekenen, en de meeste boeren willen daar ook best aan meewerken als het betaalbaar is maar dat wordt door deze overheid, die het stikstof"probleem" zelf gemaakt heeft onmogelijk gemaakt. Verder menen wij het wereldklimaat probleem te moeten oplossen, terwijl China 1.171 kolencentrales gaat bijbouwen wat op een totaal komt van 3.500 duizend stuks.........
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Pas als de boeren stoppen met hun ziekmakende gifspuiterij, kunstmest en het gesjoemel met drijfmest verdienen ze mijn steun. Verklein de veestapel, stop met export en de consument betaald dan maar gewoon meer voor een ei of stukje vlees. Producten hoeven helemaal niet veel duurder als er een dikke laag tussenhandel geschrapt wordt.