Begin 2018 toogden Groningse boeren met trekkers naar Den Haag om te protesteren voorafgaand aan de Hoorzitting in de Tweede Kamer over de betaalcapaciteit van de NAM.
Volledig scherm
Begin 2018 toogden Groningse boeren met trekkers naar Den Haag om te protesteren voorafgaand aan de Hoorzitting in de Tweede Kamer over de betaalcapaciteit van de NAM. © Phil Nijhuis

Boeren zijn het zat: demonstratie met zeker duizend voertuigen komt eraan

updateEDE/DEN HAAG - Duizenden boze agrariërs willen op 1 oktober met honderden voertuigen naar Den Haag voor een grootscheepse demonstratie. Ze voelen zich in het verdomhoekje gedrukt en willen een signaal afgeven, zegt initiatiefnemer Bart Kemp: ,,De agrarische sector krijgt allerlei maatschappelijke problemen op haar bordje geschoven.’’

158 reacties

 • C. Stappen

  2 jaar geleden
  Wat een verhitte discussie is dit! Kunnen we niet gewoon constateren dat ook de landbouw-sector een verduurzamings-slag moet maken en daar dan verstandig over praten?
 • leo

  2 jaar geleden
  Volslagen onzin, mens heeft energie en eiwit nodig, granen leveren vrijwel alleen energie, efficiëntie vlees is veel hoger, groot deel van diervoeder is restproduct van humane voedselproductie, dat zetten dieren efficiënt om in hoogwaardig eiwit.Afschaffen veestapel zal geen enkel verschil maken vwb onderlopen NL.Voedselbossen hebben een efficiëntie die nog veel lager is, alleen maar hype, en verticale landbouw? met kunstlicht, kunstmest, kunstmatig ventilatie en bewatering? LAAT ME NIET LACHEN.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Hoezo? 'Kijk naar je eigen' is een psychologische uitspraak.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Ik bedoel natuurlijk dat D'66 de cijfers in haar voordeel uitlegt. Anders krijg ik daar weer gedram over van die milieuactivisten.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  70% van 60% is 42 %. En we hebben het hier over depositie. D'66 legt de cijfers in hun voordeel over en jij neemt dit klakkeloos over. Met halvering zou je dus op heel andere cijfers uitkomen.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei