Volledig scherm
Kijken bij de slachterij van Eco Fields in Wekerom © Herman Stöver

Boerenhart vertelt het verhaal achter het eten in Wekerom

WEKEROM - Waar komt het eten vandaan? En hoe zijn de planten gegroeid of hebben de dieren geleefd die geserveerd worden in regionale horecabedrijven? Eco Fields en de Coöperatie Boerenhart hebben maandag in Wekerom De Farmacademie gelanceerd, een initiatief om het verhaal achter streekproducten van de boer bij de gasten aan tafel te brengen. 

De bekende kok Christian Weij gaf daarbij workshops om biologisch vlees te promoten. ,,De Farmacademie gaat minimaal maandelijks horecapersoneel en horecastudenten in workshops uitleggen wat de meerwaarde is van streekproducten en waar alles vandaan komt‘’, zegt Martine Floor van Eco Fields. ,,Met veel praktische informatie waarvan wij denken dat hun klandizie dat ook wil weten.’’ De gratis workshops zijn zowel voor koks als gastvrouwen en -heren bedoeld. Het is bij die workshops ook mogelijk om boeren van BoerenHart te spreken. De cursisten namen ook een kijkje bij een expositie van de slachterij van Eco Fields.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei