Jonge wolf op de Veluwe, vastgelegd door de camera van wolvermonitoring
Volledig scherm
PREMIUM
Jonge wolf op de Veluwe, vastgelegd door de camera van wolvermonitoring © Wolvenmeldpunt

Boswachter Frank Theunissen kapot van dood jonge wolvin: ‘Zwarte dag voor wild op Veluwe’

EDE - Het beeld van de zaterdagochtend op de N224 tussen Ede en Arnhem doodgereden wolvin staat voorlopig gebrand op het netvlies van Frank Theunissen, boswachter en wolvenexpert van Natuurmonumenten. ,,Ik ben er kapot van, dit is zó verschrikkelijk sneu.”

23 reacties

 • Jo de Wit

  3 weken geleden
  Wacht maar af, straks lopen er ook de wolharige mammoeten en wolharige neushoorn over de Veluwe die we proberen te klonen die achter de mens aangaan, en dan? gaan we die ook afschieten? onze auto 's zijn tegen deze dieren niet bestand, ook kennen zij geen afrastering.
 • Jules Vismale

  6 maanden geleden
  Hoe jammer is het eigenlijk dat bepaalde mensen nog steeds menen te denken dat de natuur alleen maar voor lieve en aardige dieren is bestemd terwijl dat totaal onmogelijk is! Een natuur zonder roofdieren zoals de wolf zou in werkelijkheid in een gigantische puinhoop veranderen en dat hebben wij mensen al veel te vaak gedaan!
 • epco Wiersma

  7 maanden geleden
  Wat sneu Bennie, bedenk eens goed dat wij de natuur overgenomen hebben en hun territorium hebben afgepakt, ga nou niet huilen dat er een pre bewoner terug komt naar hun oorspronkelijke habitat. Laat de wolf lekker terugkomen in NL. Wij moeten leven met hun en niet alleen aan onze eigen ikke ikke denken
 • Bennie Kok

  8 maanden geleden
  een geluksdag voor alle schapenhouders in Nederland - gelukkig 1 wolf minder in Nederland; nu de rest nog !
 • Peter Van Hooff

  8 maanden geleden
  Veel wandelaars of niet, zonder hardrijdend verkeer had de wolf nog geleefd. Maximum snelheid verlagen en het weren van doorgaand verkeer op wegen met veel wildoversteek is de enige echte oplossing.
 1. ‘Je bent goed zoals je bent’: leerlingen sturen Sam en vriend kaarten na scheldpartij vanwege regenboogvlag
  PREMIUM
  8

  ‘Je bent goed zoals je bent’: leerlingen sturen Sam en vriend kaarten na scheldpar­tij vanwege regenboog­vlag

  ‘Gay is super duper okay’, ‘wees wie je wil zijn’ en ‘je bent goed zoals je bent’: zomaar wat teksten die leerlingen van groep 7 van De Wijzer in Arnhem schreven aan Sam Elfvering (25) en zijn vriend uit Ede. Elfvering deelde maandag dat hij voorbijgangers dingen als ‘kankerhomo’ en ‘kankergay’ hoorde roepen nadat het stel een regenboogvlag aan de gevel had gehangen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei