Foto ter illustratie: brandstof uit een voertuig stelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: brandstof uit een voertuig stelen. © Emiel Muijderman

Bouwbedrijf stampt auto van brandstofdieven aan gort: ‘U speelt voor eigen rechter. Maar daar zijn wij voor’

Er was al zeven keer eerder diesel gestolen uit de hoogwerkers van een bouwbedrijf in Ede. Die avond in juli vorig jaar ging het alarm af. De eigenaren zagen twee jongens wegrennen, hun klem gezette auto achterlatend. ,,Pak de verreiker en stamp die auto aan gort”, riep een van hen tegen zijn zoon. Die pakte de machine, een soort kraanwagen, en deed dat.

15 reacties

 • E. Busch

  2 weken geleden
  @FJ: Uw reactie getuigt van een totaal gebrek aan kennis en ook nog eens een uiting van disrespect t.o.v. iedereen die onder moeilijke omstandigheden (personeelstekort en ontbrekende financiële ruimte) werkt in het rechterlijk apparaat. @AN: Zo gaat het nu eenmaal altijd in ons land: iemand heeft een mening over een "misstand" en roeptoetert die dan zonder ook maar enige onderbouwing. Heel veel reacties bestaan enkel uit loze kreten en zijn niet meer dan uitingen van een onderbuikgevoel.
 • frank jansen

  2 weken geleden
  De Rechtspraak in Nederland is er uitsluitend ter bescherming van daders.
 • Anne Nicolai

  2 weken geleden
  We stemmen zelf al jarenlang op partijen die bezuinigen op politie en justitie maar wel de mond vol hebben over law and order. Dan moet je niet piepen als de politie geen mankracht heeft om iets met je aangifte te doen. En zeker niet voor eigen rechter spelen.
 • M. Peters

  2 weken geleden
  Prima uitspraak, iedereen op de vingers getikt! Komt bij beide partijen nooit meer voor (waarschijnlijk),. dat is precies waar de straf voor bedoeld is.
 • L van Kampen

  2 weken geleden
  Pak op hun billen dan zullen ze het volgende keer wel laten stouterts. En dan nog werkstaf deze kleuters weten echt niet wat werken is.

In samenwerking met indebuurt Ede