Protesterende bouwers eerder dit jaar op het Malieveld in Den Haag.
Volledig scherm
Protesterende bouwers eerder dit jaar op het Malieveld in Den Haag. © GUUS SCHOONEWILLE

Bouwers roepen boeren op: ‘Sluit je bij onze actie aan’

LUNTEREN - Actievoerders in de bouwsector roepen de boeren op zich woensdagochtend bij hun langzaamrijacties aan te sluiten. Nu de boeren van de rechter geen actie meer mogen houden bij distributiecentra en supermarkten, kunnen ze nog wel meedoen met de protestactie van de  stichting Bouw in Verzet.

Die kondigde dinsdag bij monde van voorzitter Jelco Beijer uit Lunteren aan dat bouwers zijn ‘opgeroepen tot langzaamrijacties’. Volgens Beijer gaan honderden bouwers in meerdere provincies langzaam rijden op de wegen, alleen al in Gelderland doen er ‘in ieder geval 320 mensen’ mee. 

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) beraadt zich nog over wat de boeren morgen precies gaan doen, nu de rechter heeft bepaald dat ze geen actie mogen voeren bij distributiecentra en supermarkten. De FDF heeft de boeren opgeroepen zich vooralsnog te houden aan die rechterlijke uitspraak en wacht een hoger beroep af. Wat de actiegroep gaat doen als ook dat niks uithaalt, is niet bekend. 

Oproep

Maar Bouw in Verzet wil dat de boeren hoe dan ook in actie komen. ‘Gezien de gerechtelijke uitspraak tegen FDF en het afbreken van iedere geplande actie, roepen wij, stichting Bouw in Verzet, jullie massaal op om je aan te sluiten in onze groepen’, zo is te lezen in verschillende appgroepen waar de boeren bij zijn aangesloten.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei