Tijdens een open dag bij de bio-energie centrale van Warmtebedrijf Ede aan de Geerweg in Ede is - met rode jas - Johan Vollenbroek een van de aanwezigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een open dag bij de bio-energie centrale van Warmtebedrijf Ede aan de Geerweg in Ede is - met rode jas - Johan Vollenbroek een van de aanwezigen. © Herman StöverWarmtebedrijf Ede wil Vollenbroek de mond snoeren: ‘openbaarheid in ruil voor geheimhouding’

Warmtebedrijf Ede wil milieudeskundige Johan Vollenbroek op een zijspoor zetten. In ruil voor informatie zou Vollenbroek voor geheimhouding moeten tekenen. Daar werkt hij niet aan mee, laat de milieudeskundige desgevraagd weten. 

15 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Bio massacentrale is duur en slecht voor het milieu... daar komen we nu steeds meer achter.Ben een paar maanden geleden op een open dag geweest bij een bio massa centrale.Het is ingewikkeld en uitermate gecompliceerd, ik dacht hoe hebben ze zoiets kunnen verzinnen? Vóór Corona hadden we geld genoeg voor dergelijke experimenten - dadelijk hebben we geen geld en zitten we met deze milieuvervuilers. Het is onverantwoord nu nog meer van dergelijke dingen neer te zetten.
 • bartmo

  3 jaar geleden
  Tocht niet vernoemd naar een ster? Ik houd het op een vast gekookte aardappel.
 • bartmo

  3 jaar geleden
  Driemaal hulde aan Johan. De criminelen geven zich bloot.
 • Theo42

  3 jaar geleden
  Ik mis Urgenda in dit verhaal. Zij zijn niet voor biomassa centrales en zeker niet voor een CO2 toename door deze techniek. Op deze manier zal men de doelstellingen niet halen, die Urgenda onlangs heeft afgedwongen.
 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  Johan Vollenbroek hoeft zich helemaal niet op een zij-spoor te laten zetten en mag zeggen wat hij wil. In Nederland geld nog steeds de regel van vrije nieuwsuiting. Daarbij kan dat bedrijf beter hun faillissement aanvragen, want dat gesubsidieerde opwekking  van energie is geen lang leven gegund. zeker niet omdat dit de meest vervuilende manier van energie opwekking betreft.

In samenwerking met indebuurt Ede