Tijdens een open dag bij de bio-energie centrale van Warmtebedrijf Ede aan de Geerweg in Ede is - met rode jas - Johan Vollenbroek een van de aanwezigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een open dag bij de bio-energie centrale van Warmtebedrijf Ede aan de Geerweg in Ede is - met rode jas - Johan Vollenbroek een van de aanwezigen. © Herman StöverWarmtebedrijf Ede wil Vollenbroek de mond snoeren: ‘openbaarheid in ruil voor geheimhouding’

Warmtebedrijf Ede wil milieudeskundige Johan Vollenbroek op een zijspoor zetten. In ruil voor informatie zou Vollenbroek voor geheimhouding moeten tekenen. Daar werkt hij niet aan mee, laat de milieudeskundige desgevraagd weten. 

15 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  9 maanden geleden
  Bio massacentrale is duur en slecht voor het milieu... daar komen we nu steeds meer achter.Ben een paar maanden geleden op een open dag geweest bij een bio massa centrale.Het is ingewikkeld en uitermate gecompliceerd, ik dacht hoe hebben ze zoiets kunnen verzinnen? Vóór Corona hadden we geld genoeg voor dergelijke experimenten - dadelijk hebben we geen geld en zitten we met deze milieuvervuilers. Het is onverantwoord nu nog meer van dergelijke dingen neer te zetten.
 • bartmo

  9 maanden geleden
  Tocht niet vernoemd naar een ster? Ik houd het op een vast gekookte aardappel.
 • bartmo

  9 maanden geleden
  Driemaal hulde aan Johan. De criminelen geven zich bloot.
 • Theo42

  10 maanden geleden
  Ik mis Urgenda in dit verhaal. Zij zijn niet voor biomassa centrales en zeker niet voor een CO2 toename door deze techniek. Op deze manier zal men de doelstellingen niet halen, die Urgenda onlangs heeft afgedwongen.
 • Johann utBroamt

  10 maanden geleden
  Johan Vollenbroek hoeft zich helemaal niet op een zij-spoor te laten zetten en mag zeggen wat hij wil. In Nederland geld nog steeds de regel van vrije nieuwsuiting. Daarbij kan dat bedrijf beter hun faillissement aanvragen, want dat gesubsidieerde opwekking  van energie is geen lang leven gegund. zeker niet omdat dit de meest vervuilende manier van energie opwekking betreft.
 1. Bettie’s leger van 600 (!) naaisters helpt arme Nederlandse kinderen aan kleding: ‘Van trui met racewagen Max Verstappen tot jurk met poezen’
  PREMIUM

  Bettie’s leger van 600 (!) naaisters helpt arme Nederland­se kinderen aan kleding: ‘Van trui met racewagen Max Verstappen tot jurk met poezen’

  BENNEKOM - Ze krijgt weer kippenvel als ze het vertelt. Van het meisje van 4 jaar, voor het eerst in haar leven in een nieuwe jurk. ,,Het doet iets met mij als ik die toegestuurde foto zie”, zegt Bettie Nijveld. ,,En het verhaal erachter. Glimmend van trots liep het meisje een modeshow, tijdens de online les van haar klas. Dáár doen wij dit voor.”

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Demonstranten boos over 'satanisch' songfestivallied van Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over 'satanisch' songfesti­val­lied van Cyprus

 2. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

De Vallei