Baliemedewerkers in het ZGV dragen beschermende handschoenen, en er is een afbakening gezet voor de balie om mensen op afstand te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Baliemedewerkers in het ZGV dragen beschermende handschoenen, en er is een afbakening gezet voor de balie om mensen op afstand te houden. © Herman Stöver


Huisartsenpost 24/7 open voor ernstig zieken met mogelijk corona, deur praktijk op slot

EDE/ WAGENINGEN - De deur is op slot en de wachtkamers in de huisartsenpraktijken zijn leeg. Niet spoedeisende zaken worden telefonisch afgedaan. Maar wie acuut zorg nodig heeft, kan nog altijd terecht. 

En voor patiënten met luchtwegproblemen en koorts die echt ziek zijn, is de huisartsenpost nu dag en nacht open, ook op doordeweekse dagen.

Huisartsen werken vanwege de corona-uitbraak veel meer samen. Zo draaien alle huisartsen in de regio mee in een nieuw rooster om de huisartsenpost in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede 24/7 open te houden.

,,Het is niet zo dat we als huisartsen al overspoeld worden, maar dat gaat komen. We willen zorgen dat onze praktijken geen mensen besmetten, maar ook dat doktoren en assistenten niet besmet worden. Als je een hausse aan patiënten krijgt en je personeel valt uit, gaat het snel natuurlijk’’, zegt huisarts Ton de Haan, ook voorzitter van Het Wiel, waarin de eerstelijnszorg in Wageningen samenwerkt.

Quote

Als je het laat doorgaan zoals het is, zou je als huisarts elke keer dat pak aan moeten trekken als zich iemand met luchtweg­klach­ten meldt.

Ton de Haan, voorzitter Het Wiel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei