Volledig scherm
© AS Media

Brand verwoest chalet op camping De Scheleberg in Lunteren

LUNTEREN - Door een brand is maandagavond een chalet op camping De Scheleberg verwoest. Mensen in de buurt hadden de brand gemeld. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle, aldus een woordvoerder van de brandweer Gelderland Midden.

„Om 19.08 uur kwam bij ons de melding binnen. Om 19.10 uur schaalden we op naar een middelbrand, omdat nog niet duidelijk was of er nog mensen in de chalet zaten", zo vertelt woordvoerder Allard Schimmel van de hulpdiensten.

Bluswater
Besloten werd met een brandweerwagen, een tankauto en een waterwagen aan te rukken. „Op een camping is het soms namelijk moeilijk om aan bluswater te komen”, aldus de woordvoerder.

„Toen de eerste tankauto aankwam, bleek het om een binnenbrand te gaan, die een beetje uitslaand was. We zijn toen naar binnen gegaan om zo snel mogelijk binnen te blussen.”

Nablussen
Al na ongeveer twintig minuten kon de brandweer het sein brand meester aangeven. „Dat wil zeggen dat de brand niet meer verder kan uitbreiden. Dan is het vuur nog niet helemaal uit en moeten we nog nablussen.”

De Vallei