Volledig scherm
De Truckrun in Ede. Voor bewoners van 's Heerenloo is het bijzonder mee te mogen rijden in een vrachtwagen. © Herman Stöver

Brede glimlachen achter de ramen van de trucks tijdens 38e Truckrun

EDE - Een bonte stoet aan trucks. 197 stuks om precies te zijn, verdeeld over drie konvooien die een kwartier na elkaar zijn vertrokken. 

De chauffeurs kruipen deze zaterdag vrijwillig achter het stuur om de bewoners van 's Heerenloo in Ede een mooie dag te bezorgen. Voor hen is meerijden in een grote truck heel bijzonder. Het levert dan ook veel brede glimlachen bij de bewoners op.

Enthousiast terugzwaaien

De route gaat vanaf de Hartenberg in Ede naar het centrum van Ede, vervolgens naar Ederveen, Lunteren, Wekerom, Harskamp, Otterlo en weer terug naar de Hartenberg. Langs de route staan op verschillende plekken mensen te zwaaien. De bewoners van 's Heerenloo zwaaien enthousiast terug.

Een motoragent rijdt voor de stoet uit. Leden van Motor Begeleiding Team van de MAC Veenendaal begeleiden de trucks tijdens hun tocht door de gemeente Ede. De Truckrun is voor de 38e keer gehouden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei