Volledig scherm
PREMIUM
Herman Pieter Prangsma tijdens het boerendebat van De Gelderlander © Foto Raphael Drent

‘Briesende boer’ Herman Pieter zit vol nuance: geef boer de tijd om in zijn eigen vlees te snijden

InterviewEDE - De agrarische sector moet op de schop, maar geef boeren wel even de tijd om in hun eigen vlees te snijden. Dat betoogt de Edese koeienhouder Herman Pieter Prangsma. Een boer die fel is, maar vooral ook nuance zoekt in het stikstofdebat. 

Het kwam uit zijn tenen. Letterlijk. Herman Pieter Prangsma (41) veerde afgelopen vrijdag tijdens het boerendebat van De Gelderlander menigmaal vanuit de zaal in Wageningen op. De Edenaar, eigenaar van zestig vleeskoeien en akkerbouwer,  kon niet blijven zitten.

Brieste op harde toon en met priemende vinger richting  vooral Johan Vollenbroek, de Nijmegenaar die de hele stikstofdiscussie in Nederland op gang heeft gebracht.  'Jullie zijn onbereikbaar!’  De frustratie spatte ervan af.  Hij kon op een groots applaus van andere boeren in de zaal rekenen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei