Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Burgers praten mee over wind- en zonne-energie uit de FoodValley: ‘De onzichtbare middengroep bereiken’

EDE - Inwoners van de acht gemeenten die bij de Regio FoodValley horen, mogen meepraten en -denken over duurzame energie. Het gaat dan onder meer over hoe en waar wind- en zonne-energie opgewekt kan worden. 

3 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  8 maanden geleden
  Volgens de Klimaatafspraken van Parijs mogen we in 2050 geen fossiele brandstoffen gas, olie en steenkool meer gebruiken.Alles moet elektrisch of via accu's... de stroom moet opgewekt worden door windmolens en zonnepanelen.Dit is onmogelijk, we moeten een kwart van Nederland volbouwen met windmolens en dan nog hebben we een tekort aan stroom. Vier kerncentrales en het probleem is opgelost.
 • Johann utBroamt

  8 maanden geleden
  onzichtbare middengroep mag luisteren, maar niet teveel zeggen . ik zou als ik hen was eens flink met de schoen op tafel slaan. je laat je toch niet van alles wijsmaken over het nut van al die mooie milieuplannen. Die molens, zonnewoestijnen en bio-massacentales zijn totaal nutteloos en leveren niet dat op wat enkele gasgestookte centrales kunnen leveren. Daarbij is gas nog steeds een van de meest schoonste brandstof dat er is. Daarbij de techniek staat niet stil laat je daarom niets wijs maken.
 • de heer J. Zomers (68)

  8 maanden geleden
  De onzichtbare middengroep mag luisteren, maar niet teveel zeggen.Het gebruik van windmolen is iets waar we 30 jaar geleden mee zijn begonnen.In Duitsland waren ze daar eerder mee als wij, inmiddels is de bouw stilgelegd omdat omwonenden  lichamelijk en geestelijk klachten krijgen. De techniek staat niet stil, dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren... dan gaan we al die hoge windmolens weer afbreken.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei