Volledig scherm
De Hulsbeek in Ede gezien vanaf de stuw aan de rand van de groenstrook waarachter de Skaeve Huse zouden moeten komen. © DG

Buurt: 'Asowoningen' Ede te dicht bij wijk Veldhuizen

EDE - Bezorgde buurtbewoners zijn een online petitie begonnen tegen de komst van maximaal zeven 'skaeve huse' aan de westelijke rand van Ede grenzend aan de wijk Veldhuizen. Volgens de initatiefnemers zijn de huizen te dicht bij de reguliere bebouwing gepland.

De petitie was maandagochtend ruim 170 keer getekend.

Passen
Ede wil de huizen neerzetten om een ruime handvol inwoners te huisvesten die hebben aangetoond niet te passen in alle andere bestaande woonvormen. De beoogde locatie is een groenstrook pal ten westen van de straten Hulsbeek en Steneveld, bleek vorige week.

Afstand
Ede stelde eerder dat de afstand van de skaeve huse tot de omringende bebouwing minstens 100 tot 150 meter moet zijn. Volgens de opstellers van de petitie is dat in het huidige plan niet het geval. Ook vrezen ze onder meer dat de beoogde ontsluitingsweg richting de provinciale weg N224 relatief dicht langs hun huizen gaat lopen. De makers stellen in een toelichting dat er inmiddels een buurtbijeenkomst is geweest over de kwestie.

Besluit
Er is overigens nog geen besluit genomen, eerst is er komende donderdag een informatiebijeenkomst. Het gemeentebestuur besluit de week erop of het doorgaat met deze plek. Daarna wordt het nog voorgelegd aan de gemeenteraad.

De Vallei