Café De Pineut gaat dicht uit protest omdat zij een boete hebben gekregen wegens het niet naleven van de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Café De Pineut gaat dicht uit protest omdat zij een boete hebben gekregen wegens het niet naleven van de coronamaatregelen. © Herman Stöver

Café De Pineut boos vanwege boa’s in burger en sluit de deuren: ‘Geen vertrouwen meer in het systeem’

EDE - Café De Pineut op het Museumplein in Ede heeft met ingang van maandag de deuren gesloten. De eigenaren Paul en Elsemiek Platschorre hebben het vertrouwen in de gemeente Ede verloren. Inzet van undercover boa’s, zoals ze het noemen, was de druppel die de emmer deed overlopen.

7 reacties

 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  @JackvanDijk, het is nog veel erger. Er zijn zelfs undercover bank medewerkers die je opbellen om je bankrekening zogenaamd te beschermen.
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  "Deze controles worden af en toe uitgevoerd en zijn ook afgelopen weekend bij meerdere horecazaken in heel Ede uitgevoerd.” Aldus een woordvoerder van de gemeente. En als ze de enige zijn die de pineut zijn (pun intended), geeft toch duidelijk aan dat ze aan herhaaldelijk ontduiken van de regels en dus concurrentievervalsing doen. Dus ze lopen te janken omdat ze gepakt zijn, niet omdat ze zelf over de schreef gaan. Niks geen medelijden mee hebben dus.
 • Jack van Dijk

  2 maanden geleden
  Undercover nota's, wie had gedacht dat we dat ooit nog mee zouden maken. Wat een dieptepunt.
 • Martin Nvt

  2 maanden geleden
  De pineut is meerdere keren gewaarschuwd, altijd genegeerd. De Pineut is de sjaak.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  Als ze inderdaad de regels niet ebben nageleefd zijn ze heel terecht nu echt de Pineut!
 1. Na een drukbezocht afscheidsmoment is het licht in Rien en Lisettes winkel definitief uit: 'Echt hartverwarmend, zeer emotioneel’
  PREMIUM
  VIDEO
  1

  Na een drukbe­zocht afscheids­mo­ment is het licht in Rien en Lisettes winkel definitief uit: 'Echt hartverwar­mend, zeer emotioneel’

  EDE - Vele tientallen mensen kregen Rien en Lisette Hardeman zaterdag over de vloer. De een met een bos bloemen, de ander met een wijntje, weer een ander met een bloemenbon: buiten vormde zich een rij. Een veelbezocht afscheidsmoment dus: want vanaf nu zit de deur van natuurvoedingswinkel Van Voorst & Hardeman in Ede - na 97 jaar - echt op slot. Het einde van een begrip.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei