Volledig scherm
Kunstenaar Martijn Mossing Holsteijn tijdens het Popup Festival van vorig jaar. © Herman Stöver

Centrum van Ede heel weekend decor van kunst en cultuur

EDE - De binnenstad van Ede is van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei veranderd in een groot openluchttheater. Dan heeft de vierde aflevering van het Popup Festival plaats. 

Op verschillende plaatsen in het centrum zijn er optredens van heel diverse aard. Het publiek kan zich vermaken met muziek-, toneel- en dansvoorstellingen, maar er zijn ook kunstenaars die op locatie werken aan een kunstwerk. Van een heel andere orde is weer het schaken op een reusachtig schaakbord. 

Tekenaar Patrick Eskandarian heeft voor de derde keer de Popup Edese Helden Kleurplaat gemaakt. Deze keer met drie zeer excentrieke Edenaren. Kunstschilder Dick Ket, cabaretier Hans Dorrestijn en politicus boer Koekoek. 

Cheque

Doel van dit festival is om op een bijzondere manier de verschillende kunstuitingen uit Ede te presenteren. Daarnaast wordt een publiek bereikt dat niet per se met kunst te maken heeft. Een jury bekijkt alle acts en de winnende voorstelling wordt beloond met een cheque van 250 euro.

Het eerste Popup Festival was in 2015 in de omgeving van station Ede-Wageningen. De twee afleveringen daarna hadden plaats in het centrum.

Info: popupfestival.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei