Het voormalige hotel PTC+ aan de Zandlaan in Ede.
Volledig scherm
Het voormalige hotel PTC+ aan de Zandlaan in Ede. © Google

ChristenUnie wil duidelijkheid over arbeidsmigranten op kenniscampus

EDE - Raadslid Daan Weststrate van de Edese ChristenUnie is ongelukkig over het Edese besluit om huisvesting voor arbeidsmigranten toe te staan in voormalig hotel PTC+ aan de Zandlaan en vraagt om uitleg van de gemeente. 

Scholen in de omgeving zijn niet gelukkig met de komst van het arbeidsmigrantenhotel. Dat geldt ook voor de Christenunie. ,,Een aantal jaren geleden heeft de gemeente vol ingezet op de Kenniscampus als onderdeel van de Kennisas Ede-Wageningen met specifieke thema’s als onderwijs. Deze functie hoort hier in geen geval thuis‘’, aldus Weststrate. 

Richtlijnen 

Het raadslid wil nu van de gemeente weten welke richtlijnen de gemeente heeft gebruikt om tot de keuze te komen. Ook wil de partij weten hoe het mogelijk was dat er al arbeidsmigranten in het pand verbleven toen er nog geen vergunning was en of Ede van plan is hier tegen op te treden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei