Riethorst in Ede
Volledig scherm
Riethorst in Ede © Google Streetview

Cliënt steekt matras in brand: 19 bewoners Pro Persona Ede nacht opgevangen in ziekenhuis

EDE - De Riethorst, regionaal centrum voor GGZ aan de Willy Brandtlaan in Ede, is in de nacht van zondag op maandag tijdelijk ontruimd geweest vanwege een brand. Het vuur en de rook zouden volgens de politie rond 01.10 uur zijn ontstaan doordat een bewoonster van een gesloten afdeling van het centrum een matras had aangestoken.

3 reacties

 • de gelderse gravin

  1 jaar geleden
  Dat "iets" dat een paar jaar geleden in augustus is voorgevallen is niet "iets", niet zomaar "iets". Dat was een zeer ernstig verdrietig drama, met een afschuwelijke afloop. Nergens staat te lezen dat ik goedkeur dat een matras in de fik is gestoken, maar ik liever dát heb dan erger ! U schrijft dat u het vaak niet eens bent met wat "ze" doen. Ik, mevrouw, ben het hartgrondig oneens met wat ze nalaten ! Bedenk daarbij dat "wel vaker" brandjes en rampen zijn geblust ....nou, dan vráág ik je !
 • Noa

  1 jaar geleden
  Karma? Dus jij vindt het goed dat nu alle cliënten en personeel in gevaar zijn gebracht omdat er een paar jaar geleden iets is voorgevallen? Wat een vreemde redenatie. Ik ben het ook vaak niet eens met wat ze allemaal doen in die GGZ instellingen, maar om dan zo te reageren. Die logica zie ik even niet.
 • de gelderse gravin

  1 jaar geleden
  Liever een matras in de brand dan wat er een paar jaar geleden, ook in augustus  (karma)  is gebeurd. Toen werd  een vrouw in ernsige crisis  heengezonden ! Dat heeft mij diep geraakt en zal het mijn leven lang nooit meer vergeten. Pro persona....jaja .

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

 2. Dit is waarom de Britse variant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Dit is waarom de Britse variant alle alarmbel­len af laat gaan

De Vallei