Volledig scherm
Gerard van Voorst met de jeugd van Otterlo op weg naar Oranje. Foto: Herman Stöver

Clubhelden: 'Veel meer mensen verdienen een pluim'

OTTERLO - Jarenlang had Gerard van Voorst maar één taak bij voetbalclub Otterlo: hij moest als doelman zoveel mogelijk ballen tegenhouden. Nu is alles anders en bemoeit de 45-jarige Otterloër zich met veel meer zaken binnen de vereniging. Dat doet hij met plezier en een flinke portie positiviteit.

„Functies? Heb je even? Nee, dat is een geintje, maar ik ben wel behoorlijk actief bij Otterlo. Ik ben voorzitter van de jeugdcommissie, wedstrijdsecretaris en daarnaast ben ik ook leider van JO15-1, zeg maar de C1. Ik ben als vrijwilliger nu zo'n zeven jaar betrokken bij de vereniging. Het is even iets anders dan keepen, maar ik doe het met heel veel plezier."

Otterlo
„Otterlo is een echte dorpsvereniging, een familieclub. We draaien geheel op vrijwilligers. Iedereen toont een enorme betrokkenheid. Dat uit zich in verschillende dingen, denk alleen al aan de realisatie van ons nieuwe sportcomplex. Er zijn heel wat mensen geweest die zich daar voor ingezet hebben. We zijn het bewijs dat je met een relatief kleine vereniging van ongeveer 350 leden op de juiste manier kunt runnen. Ik ben ongelooflijk trots op iedereen. Er zijn nog veel meer mensen die een flinke pluim verdienen."

Pupillen
„Het mooiste aan onze jeugd vind ik de leergierigheid. De kleinste pupilletjes hebben vaak geen rem, prachtig. Het is leuk om te zien dat sommige kinderen in eerste instantie geen bal kunnen raken, maar een jaar later zijn ze opeens met stappen vooruit gegaan. Dat geeft voldoening. En trouwens, ook al heb je niet zoveel talent: je bent hier altijd welkom."

Leider
„Als leider van een jeugdteam probeer ik vooral positief te zijn. Dat is voor mij een belangrijk aspect, zeker in de jeugd. Een fout maken is geen probleem, daar leer je van. Ik vind dat het teamaspect – op welk niveau dan ook – altijd voorop moet staan. Je wint met z'n allen en je verliest met z'n allen. Ja, wat dat betreft mag je mij best een verbindingstrainer noemen."

Toekomst SV Otterlo
„Met ons gloednieuwe sportcomplex Kastanjebos hebben we als vereniging nog ontzettend veel ideeën. Zo willen we meer voetbaltoernooien en jeugdactiviteiten organiseren. Afgelopen woensdagavond zijn we met een heel aantal jeugdleden naar het Nederlands elftal geweest. Dat zijn van die dingen die een club bijzonder maken."

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!

De Vallei