Volledig scherm

COC en burgemeester Ede in gesprek over seksbosje A12

EDE - Het COC Midden-Gelderland heeft morgen een gesprek met burgemeester Cees van der Knaap van Ede over zijn besluit om het bos achter de A12-parkeerplaats ''t Ginkelse Zand tussen Ede en Wolfheze te sluiten. Het bos is een veelbezochte ontmoetingsplaats voor anonieme seks, voornamelijk voor homo's.

Van der Knaap liet vorige week de twee toegangsdeuren vanaf de parkeerplaats richting het bos afsluiten.

Overlast
Volgens hem is de overlast van de tientallen personen die per week naar het bos gaan voor ontmoeting en seksuele handelingen voor de omgeving te groot geworden. De burgemeester zegt het besluit te hebben genomen na overleg met wegbeheerder Rijkswaterstaat en de politie.

Wild
Rijkswaterstaat is beheerder van het wildraster langs de A12. Volgens een woordvoerder is het enige belang van de wegbeheerder dat het wild niet op de snelweg kan komen. De toegangsdeuren (die fungeren als wildraster) zorgden daarvoor, maar nu ze zijn afgesloten is de kans nog verder verkleind.

Klacht
Platform Keelbos, dat zich opwerpt als belangenbehartiger voor bezoekers van anonieme ontmoetingsplaatsen, heeft een klacht ingediend bij de gemeente Ede over de sluiting. Het platform roept regelmatige bezoekers van het bos op dat voorbeeld te volgen.

De Vallei