Volledig scherm
De Gelderhorst in Ede wil er een extra woontoren bij. © De Gelderhorst

Conflict splijt zorgcentrum voor oudere doven in Ede

EDE - De Gelderhorst, ’s lands enige zorgcentrum voor oudere doven in Ede, wordt verscheurd door een intern conflict. De Ondernemingsraad en Cliëntenraad van De Gelderhorst hebben de voorzitter van de Raad van Toezicht, Jan Willem Buyser, gevraagd op te stappen. De Raad van Toezicht heeft dat verzoek vorige week naast zich neergelegd.

Dick Karssen is woordvoerder van de Ondernemings- en Cliëntenraden: "De essentie van het probleem: de slechte communicatie rond de toekomst van De Gelderhorst en de benoeming van een nieuwe directeur/bestuurder als opvolger van Jan Tempelaar, die in 2017 met pensioen gaat."

"De stijl van leiding geven van de voorzitter, die in januari is begonnen, is debet aan de gerezen problemen, vinden wij. Zo is er sprake van zeer stroeve communicatie rond de nieuwe bestuurder en de nieuwbouwplannen.” Bij de werving van de nieuwe directeur wordt gevraagd om een heroriëntatie voor de toekomst van De Gelderhorst. "Maar wat daarmee bedoeld wordt is ons niet verteld."

Verzet
Het verzet wordt binnen de organisatie breed gedragen, zegt Karssen. "We hebben de idee dat de Raad van Toezicht zich afsluit van de organisatie en los opereert. En niet handelt volgens het meerjarenbeleidsplan en onze vastgelegde missie, visie en cultuur."

Reactie
Jan Willem Buyser van de Raad van Toezicht wil inhoudelijk niet reageren. "Wij gaan binnenkort in gesprek met de bestuurder. Met hem zullen we de aangedragen kwesties bespreken."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei