Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © ANP

Corona in de Vallei: twee nieuwe sterfgevallen en drie ziekenhuisopnames erbij

EDE - De afgelopen dag zijn er twee sterfgevallen en drie ziekenhuisopnames in de Vallei vanwege corona bij gekomen. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM deze vrijdagmiddag bekend heeft gemaakt.

Dat onderzoeksinstituut maakt dagelijks bekend hoeveel mensen met corona per gemeente in het ziekenhuis zijn opgenomen. Sinds gisteren zijn daar de sterftecijfers bijgekomen.

Overleden aan coronavirus

Daaruit blijkt dat een inwoner van Ede en een uit Veenendaal zijn overleden aan het coronavirus. Inmiddels zijn in Ede al 15 mensen overleden aan corona, terwijl er 51 zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een meer dan gisteren. 

In Veenendaal zijn al 9 mensen overleden aan corona, 37 mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een meer dan gisteren. In Wageningen zijn 7 mensen aan het virus overleden en zijn er 17 opgenomen in het ziekenhuis. Ook een meer dan gisteren.

Cijfers gelijk gebleven

In de andere gemeentes in de Vallei zijn de cijfers gelijk gebleven. Utrechtse Heuvelrug telt vijf sterfgevallen en 22 ziekenhuisopnames. Renswoude telt vijf sterfgevallen en vier ziekenhuisopnames. In Rhenen gaat het om vier sterfgevallen en vijf ziekenhuisopnames. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei