Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © ANP

Corona in de Vallei: vier nieuwe ziekenhuisopnames

EDE - Het afgelopen etmaal zijn in de Vallei vier mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. In heel Nederland zijn 75 opnames van coronapatiënten in het ziekenhuis gemeld. Niemand in de Vallei is het afgelopen etmaal aan corona overleden.

Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Dat onderzoeksinstituut houdt per gemeente bij hoeveel mensen er in het ziekenhuis zijn opgenomen en hoeveel mensen er per gemeente aan corona is overleden.

Het RIVM benadrukt dat het zowel bij de nieuwe overlijdens als ook het aantal ziekenhuisopnames om meldingen na registratie gaat. Die melding kan ook een paar dagen later zijn.

Opgenomen in het ziekenhuis

Er is een inwoners van Ede opgenomen in het ziekenhuis, waardoor het totale aantal in die gemeente uitkomt op 52 ziekenhuisopnames. 18 inwoners van Ede zijn inmiddels aan het coronavirus overleden.

Verder is er een inwoner van Rhenen, een uit Wageningen en een uit de Utrechtse Heuvelrug opgenomen in het ziekenhuis. In Rhenen zijn nu 7 ziekenhuisopnames, in Utrechtse Heuvelrug 24, in Wageningen 18 en in Veenendaal 37.

In het kleine Renswoude zijn nog steeds maar 4 inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis. Daarentegen zijn wel 5 inwoners aan het virus overleden. In Rhenen zijn dat er 4, in Utrechtse Heuvelrug 6 in Veenendaal 9  en in Wageningen zijn 8 mensen aan corona overleden. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei