Corona-uitje: met de kinderen op knuffelberenjacht

EDE - Kinderen zitten de afgelopen weken veel binnen en dat is voor veel ouders even wennen. Maar dankzij een initiatief op sociale media kun je op veel plekken in de regio op berenjacht met de koters. Leuk voor de kinderen, ontspannend voor de ouders.

In de Edese wijk Enka staan bij veel huizen beertjes achter het raam, zo ook bij Jennifer Koerting. ,,Dan kunnen de kinderen de beertjes tellen en dan is het wat leuker voor ze om buiten te wandelen.” De nieuwbouwwijk telt veel jonge gezinnen. ,,Je ziet veel mensen wandelen met de kinderwagen.”

Het idee om te ‘jagen’ op knuffelberen komt volgens berichten op social media oorspronkelijk uit Australië en het Verenigd Koninkrijk waarbij het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, als inspiratie geldt. Via sociale media worden ook Nederlanders opgeroepen een knuffelbeertje achter het raam te zetten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei