Volledig scherm
Het voormalige verzorgingshuis De Klinkenberg in Ede. © DG

Cruciale week rond asielopvang in Ede

EDE - De gemeente Ede maakt zich op voor een cruciale week in haar zoektocht naar locaties voor kleinschalige asielzoekerscentra. Maandagavond wordt een rapport gepresenteerd waarin de geschiktheid van de 5 overgebleven locaties uitvoerig is onderzocht.

Dit onderzoek is gedaan door Arcadis, in opdracht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Besluit
Het rapport zal een grote rol spelen in het besluit dat burgemeester en wethouders van Ede op dinsdag nemen over de locaties die volgens hen geschikt zijn. B&W zullen naast dit rapport ook de talloze reacties over asielopvang alsmede diverse petities tegen asielopvang op een bepaalde locatie meenemen in de afweging.

Op 14 april neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Eerder besloot de raad al minimaal 600 en maximaal 1.400 vluchtelingen te willen huisvesten in meerdere azc's.

Demonstratie
Op zaterdag is rond camping de Goudsberg in Lunteren een anti-azc demonstratie gepland. Of deze doorgaat als de Goudsberg door B&W niet geschikt wordt geacht, is onbekend.

De 5 locaties zijn: de Goudsberg in Lunteren, camping de Braamhorst in Ede, het voormalige verzorgingstehuis de Klinkenberg in Ede, het Permar-gebouw in Ede en de Lindehof in Otterlo.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei