t.b
Volledig scherm
t.b © Herman Stöver

D66 Ede wil weten wat B en W gaan doen na plofkraak Parkweg

EDE - Heeft het Edese college van B en W contact met de banken om plofkraken tegen te gaan? Dat is een van de vragen die Stephan Neijenhuis enkele uren na de plofkraak aan de Parkweg heeft gesteld aan B en W.

Gemeenteraadslid Neijenhuis van D66 vindt naar aanleiding van de plofkraak dat  het college hard moet optreden tegen plofkraken. In aansluiting op de aankondiging van ABN AMRO om pinautomaten te sluiten wil hij ook dat B en W naar oplossingen gaat zoeken voor voldoende pinautomaten in alle dorpen van Ede.

Geen structurele sluiting

Daarom vraagt hij het college ervoor te zorgen dat deze inbraken op pinautomaten niet leiden tot structurele sluiting van pinautomaten en daarmee slechtere toegankelijkheid van pinautomaten voor Edese inwoners. Hij wil daarbij weten wat B en W daar concreet aan doen.

Tenslotte wil hij dat het stadsbestuur in gesprek gaat met diverse partijen, zoals supermarkten, of alternatieve plaatsing op minder gevaarlijke plekken een mogelijkheid is, in het belang van de veiligheid van Edese inwoners.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei