Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Dag cel en werkstraf voor uitgaansgeweld Ede

EDE - Een 23-jarige man uit Zelhem is woensdag veroordeeld tot een dag cel en 80 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk voor uitgaansgeweld in Ede.

De 23-jarige heeft 9 december in een Edese discotheek aan de Nieuwe Stationsstraat meerdere keren met een bierglas uitgehaald naar een jongeman die hem aanviel. Dat staat op camerabeelden en is volgens de rechtbank in Arnhem een poging tot zware mishandeling.

De straf is hoger dan de eis. De officier van justitie had 1000 euro boete geëist, waarvan 500 euro voorwaardelijk. Volgens de rechtbank is een boete voor dit geweld niet op zijn plaats.

Duwen en slaan

De feestelijke avond in de discotheek zag er gezellig uit op de videobeelden, tot en met het moment dat de verdachte met een meisje staat te kletsen die hij kent als oud-collega. Daar was de vriend van het meisje echter niet van gediend.

De vriend van het meisje duwde de Zelhemmer, die terug duwde. Daarna vloog de vriend de Zelhemmer aan en haalde hij uit. De Zelhemmer sloeg vervolgens van zich af en raakte de ander tegen het hoofd, in elk geval een keer met het bierglas in zijn hand.

Het litteken dat de vriend van het meisje aan de rechters liet zien zat 2 centimeter boven het oor in het haar en niet in het gezicht.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei