De intensieve care in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is uitgebreid vanwege de coronacrisis
Volledig scherm
De intensieve care in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is uitgebreid vanwege de coronacrisis © Ziekenhuis Gelderse Vallei

Dagelijks één uurtje bezoek in ziekenhuis Gelderse Vallei

EDE - Om half zes zaterdagmiddag gaan de deuren in Ziekenhuis Gelderse Vallei voor één uur open voor bezoek aan patiënten. Gedurende de corona-crisis is het bezoekuur dagelijks beperkt van half zes tot half zeven.

Er is slechts één bezoeker per dag en per patiënt welkom, en die bezoeker moet uiteraard volledig klachtenvrij zijn. Het aantal patiënten met coronavirus neemt toe. Vrijdagavond lagen er in Ziekenhuis Gelderse Vallei dertien patiënten waarvan definitief is vastgesteld dat ze besmet zijn met het coronavirus. Hiervan liggen er zeven op de intensive care. Vijf van hen zijn afkomstig uit Brabantse ziekenhuizen. 

iPad

Het ziekenhuis is gestart met het beschikbaar stellen van iPads voor patiënten die in isolatie liggen omdat zij het coronavirus hebben of ervan worden verdacht hiermee besmet te zijn. Dit betekent namelijk dat zorgverleners volledig ingepakt en onherkenbaar aan het bed staan.  Via een iPad hebben zorgverlener en patiënt  toch menselijk contact. De komende dagen worden de iPads ook geschikt gemaakt om te skypen met het thuisfront.

Spoedpoli

Het ziekenhuis kan de toestroom van coronapatiënten goed aan maar verwacht een snelle groei van het aantal patiënten. Zij speelt op deze verwachte groei in door vanaf dinsdag alle zorg die geen spoed, is uit te stellen.  Het ziekenhuis is wél beschikbaar voor spoedoperaties, spoedpolikliniekbezoeken en patiënten die in verband met kanker een noodzakelijke behandeling nodig hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei