Volledig scherm
PREMIUM
Sport en spel bij de heropening van De Drie Essen. © Herman Stöver

De Drie Essen, een plek waar mooie dingen ontstaan

EDE - Na anderhalf jaar is de renovatie van sport- en speelcomplex De Drie Essen in Veldhuizen afgerond. De betrokkenen zijn blij met het resultaat, al duurde de verbouwing best lang.

Volledig scherm
Sjonnie Maasdam, Kim Scherrenburg en Redouan Hazzat. © Matthijs Bats

Twee heren en een dame zitten in het oktoberzonnetje aan de picknicktafel in speeltuin De Drie Essen in de Edese wijk Veldhuizen. Het zijn Redouan Hazzat, Kim Scherrenburg en Sjonnie Maasdam. Redouan draagt een felrode capuchontrui van de Krajicek Foundation, want op het nieuwe sportveld wordt de werkwijze van deze stichting gehanteerd. Rolmodellen uit de wijk worden ingezet om activiteiten voor de jeugd te organiseren. Redouan is een van deze jongeren. Hij leidt de avondjes voetbal. Hier komen gemiddeld zo’n zestig jonge voetballers uit de buurt op af. ,, Ze kijken tegen me op omdat ik talent van het jaar bij Bennekom ben geweest. Nee, ik speel niet bij een profclub, maar dat komt nog, hoop ik.’’

Fysieke renovatie
Sjonnie Maasdam van Sportservice Ede moet lachen om de bravoure van zijn vrijwilliger. ,,Zijn voetballen past bij de sociale renovatie die we tegelijk met de fysieke renovatie van de Essenburg wilden doorvoeren”, legt hij uit. Woensdagmiddag opende burgemeester Verhulst het veld en de sportaccommodatie feestelijk. En Maasdam geniet als hij ziet hoeveel ouders en kinderen op een mooie woensdagmiddag sportspullen komen lenen en samen gaan sporten. Maar voordat het zover was, heeft het wel anderhalf jaar geduurd.

,,En dat is lang”, verzucht Kim Scherrenburg. Scherrenburg (‘je mag me best buurtmoeder noemen’) zet zich op allerlei manieren in voor de wijk. Ze zat ook in de werkgroep speeltuin om mee te denken over de renovatie. ‘Positief blijven’ is haar motto en positivisme had ze wel nodig ook. ,,Het is heel jammer dat het zo lang duurde. We zijn niet de hele tijd gesloten geweest, maar bepaalde periodes wel omdat het niet veilig was vanwege de verbouwing. Dat is niet handig als je een naam op wilt bouwen. Dan weer wel, dan weer niet open, dat komt toch een beetje onbetrouwbaar over. Ik ben echt wel een beetje teleurgesteld in de gemeente.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei