Protesten tegen de komst van 800 vluchtelingen uit Afghanistan in de kazerne in Harskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Protesten tegen de komst van 800 vluchtelingen uit Afghanistan in de kazerne in Harskamp. © Raphael Drent

De jeugd scandeert 'White Power, de rest kijk toe in Harskamp: 'Allemaal oprotten’

HARSKAMP - Vol ontzetting en afkeuring reageert Nederland op het protest van zo'n 250 Harskampers, dinsdagavond voor de poorten van Schietkamp Harskamp waar gevluchte Afghanen zijn opgenomen. Wat is hier aan de hand? Onze verslaggever Albert Heller liep uren tussen de jongeren rond en sprak met ze. Een impressie van een avond vol angst en onbegrip. 

21 reacties

 • hans zijlstra

  1 jaar geleden
  Tussen het helpen van Nederlanders in Afghanistan zit nog al een verschil. Ik vind ook dat je deze mensen moet helpen. Maar of ze gered worden door ze en bloc naar Nederland te halen is voor mij een vraag. Zeker doet het geen goed wanneer de Minister, nog voordat ze hier zijn, verklaart, dat ze allemaal een woning moeten krijgen, met faciliteiten. Hoe zit het dan met de vluchtelingen uit andere landen en de crepeergevallen uit Afrika en van hier? Nogal premature opmerking.
 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Er zijn heftige debatten gevoerd over de uitzending van Nederlandse strijdkrachten naar Afghanistan maar zowel in 2006 als 2011 stemde een kabinetsmeerderheid hiermee in. De Taliban gaf toen al het dreigement af ook de Nederlandse troepen als doelwit te zien. De Afghanen die ons toen steunden tegen de Taliban nu aan hun lot overlaten, zou karakterloos zijn en als verraad aangemerkt kunnen worden. Toen voorstemmen betekent nu ook de consequenties dragen.
 • C Peters

  1 jaar geleden
  Ik denk dat er in nederland wel meer mensen zijn, die tegen de komst van al fie buitenlanders zijn, eerst Irakezen, daarna Syriërs en nu dan weer Afghanen, waar gaat dat stoppen, als ieder die zo voor is ,1 buitenlander in huis neemt, maar ze willen wel die mensen hier heen halen, maar niet in de buurt van hun eigen woonplaats laten wonen dan moet je eerlijk zijn en ze niet hier heen halen.
 • Paul Lamote

  1 jaar geleden
  Nederland loopt politiek en militair al jaren als een blind paard achter de VS aan en betaalt daarvoor nu weer eens de prijs.
 • jo Gun

  1 jaar geleden
  het enige wat ze willen is rellen, want ooooo wat heeft de jeugd het moeilijk. Nooit de dienstplicht moeten afschaffen, zijn veel te veel losgelaten(ouders?).

In samenwerking met indebuurt Ede