Vrijwilligers van werkgroep paddentrek Ede op zoek naar padden bij de paddenpoel aan de Horalaan,
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van werkgroep paddentrek Ede op zoek naar padden bij de paddenpoel aan de Horalaan, © Herman Stöver

De paddenpoelen van het Horapark staan steeds meer onder druk

De drie paddenpoelen op het Horapark in Ede staan steeds meer onder druk. Ingeklemd tussen de Enka-wijk en het kantorenpark is de leefruimte beperkt voor wat ooit een van de grootste paddenpopulaties was van Nederland, beperkt. Bouwplannen helpen dan niet mee.

2 reacties

 • Augustus Biels

  2 maanden geleden
  Natuurlijk moet er goed gezorgd worden voor dit paddenreservaat(je). Maar aan de andere kant bestaat er in dit land een reëele en grote woningnood, daar kunnen we ook niet onze kop voor in het zand steken. Bovendien gaat het voor het allergrootste deel om het omzetten van bestaande en geplande kantoorruimte in woonruimte. Dus zoveel schade aan de natuur hoeft het niet op te leveren.
 • Paul David

  2 maanden geleden
  Liever padden dan randstedelingen.
 1. Chinook-helikopter met 10 man aan boord maakt voorzorgslanding op Wekeromse Zand: ‘Alsof het gele lampje van je auto gaat branden’
  PREMIUM
  update

  Chi­nook-helikopter met 10 man aan boord maakt voorzorgs­lan­ding op Wekeromse Zand: ‘Alsof het gele lampje van je auto gaat bran­den’

  WEKEROM - Een Chinook-helikopter heeft donderdagmiddag een noodlanding gemaakt op het Wekeromse Zand in Wekerom. De defensiehelikopter was aan het oefenen met drie andere Chinooks in de omgeving. Rond 13.30 uur kondigde zich via meldingen een technisch probleem aan het toestel aan. Reden voor de vliegers om het toestel neer te zetten.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

De Vallei